Španělská kvalita aneb vynikající olivový olej Full Moon

Kdo by neměl rád tuhle krásnou zemi? Španělsko vyniká nejen krásnými plážemi a azurovou vodní hladinou, nabídne i spoustu zajímavých turistických cílů od Bilbaa a Barcelony až po Madrid nebo kouzelný kraj Extremadury. Právě odtud pochází i jedny z nejkvalitnějších oliv, které nyní míří i na váš stůl. Zamilovali si je hlavně členové německy mluvících domácností, jimž nelze upřít, že si opravdu potrpí na špičkovou kvalitu. Necháte se přesvědčit recenzemi, které mluví naprosto za vše? Možná nemáte dárek k narozeninám pro někoho, kdo miluje vaření – a právě s lahvičkou olivového oleje by si moc dobře věděl rady!

Sklízí se v říjnu a hodí se nejen k sýrům

Vynikající chuť i vůně, přesně o tom je olivový olej Full Moon! Sklízí se ve sluncem zalitém západě Španělska, a to za pomoci tradičních postupů – na vybarvení oliv se podílí příroda, na stáčení do lahví pak odborníci z věhlasné rodinné firmy. Olej získal řadu prestižních ocenění na světových soutěžích, takže jej doporučují i slavní kuchaři jako Pepe Vieira nebo Yayo Daporta. Můžete snad získat lepší reference, než právě od nich? Jistě by byla škoda nevyzkoušet něco nového, co obohatí kuchyni o nová aromata. Vůně banánů, rajčat a čerstvě posečeného trávníku se jednoduše nezapře a když můžete olej z oliv kombinovat nejen s rybami a sýrem, ale i vydatnou porcí zeleniny, získáváte univerzálního pomocníka do každé kuchyně. Olivový olej je přece základem zdravé výživy, dát vale slunečnicím, řepce a máslu je důležité i tehdy, když chcete shodit přebytečná kila. Nejde právě o moc dietní součást jídelníčku, ale olej z oliv lze vřele doporučit i těm, kteří zrovna teď hubnou. Zdravotní benefity jsou jasně dané a kvalitní tuky nesmí chybět v žádném dietním plánu.

Balzamikové perly plné výjimečné chuti

Perfektní nejen pro zvěřinu aneb Pago Baldíos San Carlos! Balzamikové a olivové perly dochutí každý pokrm, ať už masitý nebo zeleninový – vůně rozinek a karamelu, delikatesa, která výborně vypadá i na právě prostřeném talíři. Stolování totiž není jen o plném žaludku, potěšit musíte všechny smysly, které se budou zapojovat do akce, že?

Publikováno: 14. 04. 2020

Kategorie: Suprové tipy

Autor: Ivana Křivánková