Pizza s sebou letí kdykoliv – přidejte ji ke své nabídce

Jestli nějaké cizokrajné jídlo u nás skutečně zdomácnělo, je to pizza. Ne každá pizzerie se však může chlubit tím, že umí skutečně dobrou pizzu. Potřebujete na ni dobré vybavení a též nešetřit na ingrediencích. Gurmán pozná i typ sýru, který jste na pizzu dali, a za blufování vás rozhodně glorifikovat nebude.

Oplatí se dělat pizzu? Zejména v dnešní době určitě

Pizza je skvělé jídlo s sebou, ať již ji prodáváte v krabici pro konzumaci doma a v kanceláři, nebo v menších kouscích do ruky jako rychlé občerstvení. Pokud to s nabídkou pizzy myslíte vážně, vybavte se vhodným zařízením, které vám zjednoduší její přípravu a současně dosáhnete dokonalého výsledku.

Co potřebujeme na dobrou pizzu?

Hnětení bez námahy a ve velkém

V dobře vybavené pizzerii nesmějí chybět hnětače těsta. Ty jsou přitom univerzální a lze je použít i na jiné těsto než pizzové. Nekupujete si tak pouze jednorázové zařízení.

Ať to kyne

Důležitým pomocníkem pro výrobu pizzy je kynárna. Díky ní nebudete bojovat s kynutím. U nás se prodává například francouzská kynárna EP 800 od ROLLER GRILL, která umožňuje kynutí těsta při 29 °C po dobu dvou hodin. Kvalitní kynutí se dělá za podpory páry.

Bez pece na pizzu to nepůjde

Většina provozoven nabízejících pizzu dnes peče v elektrických pecích na pizzu. Existují zařízení na jednu či více porcí. Pece na pizzu je obvykle možné stavět na sebe, takže si je pro zvýšení svých výrobních kapacit můžete kdykoliv přikoupit další zařízení. Obvykle umožňují teplotní rozsah od 80 do 450 °C. Nechybí jim timer, jsou celonerezové, mnohé mají dokonce pečící plochu se žáruvzdorných cihel, takže věrně imitují pečení v klasické cihelné peci na pizzu. Samozřejmě však odpadají problémy s roztápěním klasických pecí, s místem, které na ně potřebujeme, i vysoká cena. Pořídit si lze také elektrickou pec v tradičním designu s integrovanou kynárnou. Elektrická pec NEAPOLIS 8 od italského výrobce MORETTI FORNI je nejvýkonnější elektrickou pecí na trhu a při maximální teplotě 510 °C umožňuje pravou neapolskou pizzu upéct za méně než jednu minutu. Kapacita je šest pizz s průměrem 33 cm najednou.

Nezapomeňte na lopaty na pizzu a další příslušenství

Nakonec nezapomeňte ani na příslušenství. Do každé pořádné pizzerie potřebujete především lopaty na pizzu. Ty moderní jsou lehounké a vyrábí se z hliníku.

Publikováno: 29. 01. 2021

Kategorie: Suprové tipy

Autor: Ivana Křivánková